ДПС били най-подготвени за третия мандат, но едва ли ще

...
 ДПС били най-подготвени за третия мандат, но едва ли ще
Коментари Харесай

Край на напъните за правителство на „промяната“, акад. Денков връща на президента празна папка

 ДПС били най-подготвени за третия мандат, само че надали ще получат поддръжка

Край и на втория изследователски мандат за сформиране на постоянно държавно управление. Официално в 10 часа тази заран се чака от „ Продължаваме Промяната ” да отидат при президента с несбъднат мандат, оповестява Нова телевизия. 

Партията не съумя да откри поддръжка за декларацията, с която искаше да сплоти политическите обединения към съществени промени в законите и цели пред Народното събрание.

Заявката на акад. Николай Денков е да върне празна директория на президента, без имена на министри в нея. След като това се случи, президентът ще задейства последната част от процедурата. В 7-дневен период той би трябвало да избере третата политическа мощ, която да получи последния късмет за сформиране на кабинет в границите на този парламент. Все още обаче не е ясно коя ще е партията, която ще уточни Румен Радев.

„ Продължаваме промяната “ са подготвени на диалози за третия мандат с всички. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък предлага нов публичен контракт, оповестява Българска национална телевизия. 

От Движение за права и свободи считат, че са най-подготвената партия да осъществя подобен мандат. Според " Възраждане " би трябвало бързо да се върви към нови избори.

Българска социалистическа партия пък няма да поддържат кабинет с мандат на Движение за права и свободи и " Възраждане ". Според " Демократична България " в този момент е извънредно значимо да има държавно управление, само че споделят, че Политическа партия и ГЕРБ би трябвало да се договорят. " Български напредък " също са подготвени да го вземат.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР